ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко відвідав випробування нової турбіни на ДП "Зоря-Машпроект"

Турбіна на 32 МВт не має аналогів у світі.

Президент України Петро Порошенко відвідав ДП "Зоря-Машпроект" у Миколаєві. Голова держави побував на випробуваннях нової турбіни 32 МВт, повідомляє прес-служба Порошенка.

"Сьогодні на "Зоря-Машпроект" відбулися успішні тестові випробування нової турбіни 32 МВт, яка не має аналогів у світі. Це демонструє потенціал підприємства, а ми як держава повинні пробивати дорогу для продукції наших підприємств на нові ринки всього світу", - написав Порошенко у Твіттері.

"Понад 360 млн грн - перші контракти, які вже надійшли на "Зорю". Але це тільки початок. Розраховуємо, що за 2-3 роки обсяг замовлень сягне понад 2,5 млрд гривень. Це - кошти українського замовника, який фінансує українського виробника", - написав президент.

Порошенко пообіцяв керівництву підприємства, що не допустить скорочення колективу. "Ні одна країна світу не має потенціалу, які має "Зоря". І ключове надбання підприємства - робочі руки, працівники, інженерно-технічний склад. І ми повинні зберегти цей потенціал", - заявив Президент.

ДП "Зоря-Машпроект" - науково-виробничий комплекс газотурбобудування для морських суден, електроенергетики і газопроводів, один з лідерів світового газотурбобудування. Понад 95% його продукції йде на експорт. Підприємство відновлює свою присутність на міжнародному ринку після того, як від його продукції відмовилася Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram