ГоловнаЕкономікаБізнес

75% українських заробітчан у Польщі отримують понад 19 тисяч гривень

Майже кожен другий - понад 22 тисячі гривень.

75% українських заробітчан у Польщі отримують понад 19 тисяч гривень
Фото: fakt.pl/

Близько 75%  українців, що працюють у Польщі, отримують щомісяця понад 2,5 тисячі злотих (близько $ 675 або майже 19 тисяч гривень).

Про це йдеться у звіті  "Барометр трудової міграції" компанії з працевлаштування Personnel Service, пише Rzeczpospolita.

45% українців у Польщі отримують на місяць, за вирахуванням податків, понад 3000 злотих, тобто понад $ 810 або 22,6 тисячі гривень.

Тільки 4,7% українців отримують мінімальну польську зарплату 1550 злотих, на українські гроші - більш як 11,6 тисячі гривень.  

 

За словами президента Personnel Service Кшиштофа Інгльота, українці заробляють приблизно стільки само, як і поляки. Він зазначив, що іноді може складатися враження, що українці заробляють більше від поляків, але це тому, що вони охочіше беруть понаднормові години.

Як зазначає видання, з погляду роботодавців, працівники-іммігранти не дешевші  від місцевих працівників. І все більше фірм, з огляду на проблеми з набором працівників, схильні платити українцям навіть більше, ніж полякам.

При цьому витрати українських трудових мігрантів досить невеликі. Майже 90% із них витрачають менше  ніж 1000 злотих ($ 270 або 7,5 тис. гривень).  

Нагадаємо, що в Україні середня зарплата на кінець червня становила 9 141 гривні.

З початку 2018 року Польща спростила умови працевлаштування для українців. Тепер, щоб поїхати працювати до сусідньої держави не обов'язково мати робочу візу. Досить перетнути кордон з біометрикою, а на місці роботодавець подбає про всі документи.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram