ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні розпочала роботу інформаційна платформа «Штучний Інтелект» Новости компаний

В Україні розпочала роботу інформаційна платформа «Штучний Інтелект»
Фото: Sibnet

В Україні розпочала роботу інформаційна платформа «Штучний Інтелект» (AI) ініціатором якої виступив Юрій Чубатюк, президент групи компаній EVEREST. Новий інформаційний портал покликаний стати майданчиком для дискусій щодо розвитку технологій штучного інтелекту та їхнього практичного застосування в Україні серед представників бізнесу, наукової спільноти, уряду, журналістів і громадськості. 

Мета створення інформаційної платформи - пролити світло на ключові аспекти роботи технологій на базі AI та основи їх застосування в сучасному світі. Матеріали платформи «AI» розповідатимуть про сфери, можливості та ризики застосування інтелектуальних систем і охоплюватимуть широке коло галузей — від безпеки та оборони до розвитку міста та аграрних технологій. На ресурсі публікуватимуться найактуальніші міжнародні новини у сфері штучного інтелекту, звіти та аналітичні дослідження, прогнози й тренди, а також корисні практичні поради щодо застосування глобальних досягнень в українському контексті. 

«Продуктивна взаємодія теоретиків, практиків, інвесторів – це запорука розвитку технологій. І, для того, щоб така співпраця відбулася, потрібне середовище. Я на своєму досвіді розумію, як важко розвивати інновації в Україні, проте щиро бажаю, аби дослідники та розробники залишалися тут, а не їхали закордон. Саме тому ми ініціювали створення платформи “AI», навколо якої намагаємось об’єднати всіх, кого турбує це питання в Україні», – коментує Юрій Чубатюк, президент групи компаній EVEREST. 

Найближчим часом на читачів сайту очікує інформація про останні події у сфері інноваційного інжинірингу, новини про унікальні розробки, їх тестування та застосування, найцікавіші стартапи та їх перспективи, унікальні впровадження у провідних міжнародних компаніях, світові рейтинги профільних розробок. 

«Сподіваємося, що інформаційна платформа «AI» зможе зацікавити інтелектуальними технологіями якомога більше українців і стане підґрунтям для їх якісного розвитку в Україні, в тому числі й на державному рівні», - відмітив Юрій Чубатюк. 

Нагадаємо, що розвиток штучного інтелекту є одним із стратегічних напрямків переходу до цифрової економіки, який підтримано Кабінетом Міністрів України у Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки. Україну також включено до числа учасників стратегічної програми Horizon 2020 при Європейській комісії, що займається підтримкою вчених і дослідників у сфері штучного інтелекту, а також займається фінансуванням бізнесу у сфері інновацій.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram