ГоловнаЕкономікаДержава

Собівартість доставки пенсії в селах на 19 грн вища за тарифи, - заступник голови "Укрпошти"

Після підвищення мінімальних зарплат підприємство почало втрачати гроші на доставці пенсій і соціальних виплат.

Собівартість доставки пенсії в селах на 19 грн вища за тарифи, - заступник голови "Укрпошти"
Фото: www.profi-forex.org

Перший заступник гендиректора публічного акціонерного товариства "Укрпошта" Олександр Чернявський констатує, що "Укрпошта" втрачає 19 гривень на кожній доставці пенсії.

Про це він сказав агентству "Українські новини".

"Собівартість доставки вища на 19 гривень, ніж винагорода за тарифом, який діяв, ну або діє досі", - сказав Чернявський.

За його словами, "Укрпошта" ніяк не може домогтися затвердження тарифів, розрахованих на підставі оновленої мінімальної зарплати у зв'язку з доставкою пенсій через мережу "Укрпошти", що насамперед стосується сільської мережі.

"Робота в цьому напрямку ведеться, ми перебуваємо в технічних консультаціях з Мінфіном, Мінсоцполітики, Пенсійним фондом, і підключалися Президент та прем'єр. Наразі рішення не знайдено, але я дуже сподіваюся, що це рішення незабаром все-таки з'явиться і це зніме питання життя і смерті "Укрпошти", оскільки Міністерство інфраструктури новий тариф прийняло ще в листопаді минулого року, і питання тільки в тому, щоб цей тариф почав застосовуватися", - додав Чернявський.

В структурі собівартості послуги понад 70% становить зарплата листоноші або оператора зв'язку, тому очікуване додаткове підвищення мінімальної зарплати до 4200 гривень для "Укрпошти" виявиться непосильним.

Нагадаємо, раніше Чернявський під час робочої зустрічі редакторів національних та регіональних газет, активістів Національної спілки журналістів (НСЖУ) заявив про критичний стан підприємства. Глава "Укрпошти" Ігор Смілянський спростував цю інформацію, визнавши, що ситуація на підприємстві не найкраща.

У січні-березні "Укрпошта", згідно міжнародними стандартами фінансової звітності, збільшила збиток на 24%, або на 57 млн гривень, до 295,15 млн гривень порівняно з 1-м кварталом минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram