ГоловнаЕкономікаДержава

У Криму повністю припинено випуск міжнародних банківських карток Visa і Master Card

Жителів окупованого Криму переводять на російські картки "Мир".

У Криму повністю припинено випуск міжнародних банківських карток Visa і Master Card

В окупованому Росією Криму з вівторка, 14 серпня, повністю припинено обслуговування карток Visa і MasterCard. Вони будуть заблоковані, повідомляє служба "Бі-Бі-Сі".

Окупаційний Генбанк заявив, що більше не буде обслуговувати картки Visa і MasterCard, у тому числі і ті, у яких ще не минув термін придатності. За словами декількох клієнтів банку, їм пропонують замінити їх на картку платіжної системи "Мир". Її оператором є "Національна система платіжних карток", що належить російському Центробанку.

До 2017 року, крім Генбанку, картки міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard випускав ще тільки банк "Рубльов". Але в червні цього року Центробанк Росії відкликав у нього ліцензію.

Нагадаємо, з 2014 року проти окупаційної влади Криму введені санкції США, які забороняють американським компаніям працювати на території Криму. Після цього Visa і MasterCard перестали надавати послуги на півострові. Клієнти кримських банків не могли користуватися банківськими картками за межами регіону, а власники карток російських банків не могли знімати гроші в Криму. У квітні 2015 року на півострові запрацювала російська платіжна система.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram