ГоловнаЕкономікаБізнес

У Федерації металургів заявляють про готовність УЗ приховано підвищити тарифи на вантажоперевезення на 25%

Підвищення вантажних тарифів з 31 жовтня 2017 року на 15% обійшлося бізнесу в 6,5 млрд грн додаткових витрат на рік.   

У Федерації металургів заявляють про готовність УЗ приховано підвищити тарифи на вантажоперевезення на 25%
Фото: agroinsider.com.ua

Останні ініціативи "Укрзалізниці" призведуть до прихованого підвищення тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом на 25%. Про це заявив голова Федерації металургів України Сергій Біленький в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Мінпром.

Біленький нагадав, що підвищення вантажних тарифів з 31 жовтня 2017 року на 15% обійшлося бізнесу в 6,5 млрд грн  додаткових витрат на рік і ще стільки само бізнес заплатив у результаті проведеної дерегуляції вагонної складової.

"Крім того, зараз обговорюється проект наказу Мінінфраструктури, який дасть змогу "Укрзалізниці" підняти ще ставки на подачу порожніх вагонів. Це буде для бізнесу ще додаткова втрата 5 млрд грн. 6,5, 6,5 і 5 - уже 18 млрд грн", - зазначив Біленький.

Голова ФМУ звернув увагу й на інші ініціативи залізниці з таємного підвищення тарифів. "Там так званий коефіцієнт Т-додатковий, який визначає час на документальне оформлення порожніх вагонів. Зараз підприємства платять, вантажоперевізники, за одну добу. "Укрзалізниця" хоче, щоб вони платили за дві. Це ще 1,2 млрд грн. Тому, якщо ми все складемо, буде близько 20 млрд грн", - зазначив він.

"І ще нас чекає, ми в цьому впевнені, уже на початку осені нове підвищення безпосередньо тарифів. У нас традиційно "Укрзалізниця" восени намагається підвищити тарифи. Жодна промисловість таке навантаження витримати не може", - резюмував Біленький.

Як повідомлялося, керівники профільних промислових асоціацій звернулися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням дати відповідні доручення Міністерству інфраструктури й "Укрзалізниці" щодо відкликання та скасування проекту наказу міністерства "Про внесення змін до коефіцієнтів, які застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України, і пов'язані з ним послуги, щодо уніфікації тарифної політики на перевезення порожніх вагонів".       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram