ГоловнаЕкономікаБізнес

До тендеру з будівництва метро на Виноградар допустили дві компанії

Заявку "Адамант" відхилили як таку, що не відповідає умовам тендеру.

До тендеру з будівництва метро на Виноградар допустили дві компанії
Фото: tov-tob.livejournal.com

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" допустило до тендеру на продовження Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар дві компанії - "Інтербудтунель" і "Київметробуд".

Заявку "Будівельної компанії "Адамант" відхилили через невідповідність умовам тендерної документації, повідомляють на сайті ProZorro.

Торги, на яких планують вибрати підрядника, призначені на 16 серпня.

За контрактом підрядник повинен буде побудувати дві станції - "Мостицьку" і "Проспект Правди", а також ділянку вилочного відгалуження в бік наступної станції "Виноградар".

Очікувана вартість будівництва - 5,99 млрд гривень з ПДВ. Переможця визначатимуть не лише за ціною, а й за термінами виконання робіт. Потенційні підрядники готові побудувати станції за 18-26 місяців.

Нагадаємо, техніко-економічне обґрунтування будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар передбачає створення ще чотирьох станцій і нового електродепо "Виноградар" упродовж майже 9 років.

Ця частина зеленої гілки метро буде проектуватися як лінія мілкого залягання. Її найглибша частина розпочнеться на Сирці на глибині близько 40 метрів і буде поступово наближатися до поверхні в районі станції "Мостицька", яка запланована на перетині вулиць Межової, Білецької і Північно-Сирецькою. Наступна станція "Проспект Правди" буде розташована на перехресті проспекту Правди і Межової.

На другому етапі заплановано здати в експлуатацію ще одну станцію метро. Третя і остання черга - будівництво четвертої станції та електродепо "Виноградар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram