ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" відзвітувала про прибуток від сполучення з Росією

Між Україною та РФ курсує 8 пар потягів.

"Укрзалізниця" відзвітувала про прибуток від сполучення з Росією
Фото: brusentsov.com

За перше півріччя поточного року "Укрзалізниця" отримала 177,58 млн гривень від курсування потягів до Російської Федерації та назад, повідомляє прес-центр компанії.

"Майже 63 млн грн галузі дало курсування поїзда №6/5 "Київ - Москва", на другому місці поїзд №74/73 "Львів - Москва"  з фінансовим результатом понад 38 млн грн. З позитивним фінансовим результатом також курсують поїзди "Дніпро - Москва", "Харків - Москва", "Харків - Санкт Петербург", "Одеса - Москва", "Миколаїв - Москва", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за перші 6 місяців 2018 року в сполученні Україна - Російська Федерація (РФ) перевезено 358,9 тис. пасажирів, що на 17,1% менше відповідного показника минулого року. Минулого року в цьому напрямку було перевезено 0,9 млн пасажирів.

В УЗ наголошують, що 2017 року кількість перевезених пасажирів у сполученні Україна - Російська Федерація порівняно з 2013 роком зменшилася більше ніж у 5 разів, і зазначена тенденція зниження пасажиропотоку й далі зберігається.

Також в "Укрзалізниці" нагадали, що всього в графіку пасажирських поїздів на 2017/2018 рік перевезення між Україною та Російською Федерацією забезпечується курсуванням 8 пар поїздів:

- №6/5 "Київ - Москва", з групою вагонів "Чернігів - Москва";

- №20/19 "Харків - Москва" з групою вагонів "Полтава - Москва";

- №24/23 "Одеса - Москва";

- №54/144-53/143 "Київ, Харків - Санкт-Петербург" з безпересадковими вагонами "Дніпро - Санкт-Петербург";

- №56/55 "Хмельницький - Москва" з групою вагонів "Жмеринка - Москва";

- №62/61 "Миколаїв - Москва" з групою вагонів "Херсон - Москва";

- №74/73 "Львів - Москва" з групою вагонів "Ковель - Москва";

- №74/73 "Кривий Ріг - Москва" з групою вагонів "Дніпро - Москва".

У повідомленні наголошується, що проїзні документи на потяги в сполученні Україна - Російська Федерація продаються без знижок, які, наприклад, діють в інших міжнародних напрямках.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що Україна розглядає питання припинення залізничного сполучення з Росією.

Після цього перший заступник представника президента України в АР Крим Ізет Гданов запропонував припинити автобусне сполучення з Росією. Нагадаємо, між Україною і Росією не літають літаки, але все ще ходять потяги та їздять автобуси.

Влітку 2017 року російське видання "Комерсант" з посиланням на свої джерела повідомило, що з 1 липня Україна готується припинити залізничне пасажирське сполучення з РФ. У відповідь "Укрзалізниця" повідомила, що не приймала жодних рішень щодо скасування перевезень пасажирів і не отримувала подібних приписів від вищих органів державної влади. У грудні в.о. глави УЗ заявив, що це питання вирішуватиметься 2018 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram