ГоловнаЕкономікаБізнес

Наступного року лоукости почнуть літати з Херсона, - Омелян

Мінінфраструктури розглядає кілька варіантів розширення українського ринку пасажирських авіаперельотів.

Наступного року лоукости почнуть літати з Херсона, - Омелян
Фото: Владислав Мусиенко

З наступного року з Херсона почнуть літати лоукост-авіакомпанії, а іноземна авіакомпанія може створити свою дочірню компанію в Україні з місцем базування в Херсоні.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає УНІАН.

"Ми сподіваємося, що з наступного року з Херсона полетять лоукости. Ми працюємо з великим європейським перевізником у цьому питанні, сподіваємося на підтримку української авіакомпанії МАУ, а також цікаві переговори з авіакомпанією, яка хоче створити свою дочірню компанію в Україні і хоче вибрати свою базу в Херсоні. Щось із цих варіантів неодмінно спрацює і наступного року. У Херсона великі перспективи", - сказав міністр.

Читайте: Пілоти Ryanair оголосили масштабний страйк, скасовано близько 400 рейсів

Омелян зазначив, що розвиток авіаперельотів з Херсона дозволить українцям з окупованого Криму дешево літати по всій Європі.

Нагадаємо, раніше міністр заявляв, що на український ринок цього року або в 2019 році повинні зайти дві нові авіаційні компанії.

На початку липня майже тисяча українських туристів кілька діб не могли вилетіти з Тунісу в Україну. Українська авіакомпанія "Браво" пообіцяла виконати п'ять гуманітарних рейсів до Києва та Львова для доставки пасажирів. Омелян провів нараду з туропреаторами і авіаперевізниками і повідомив про розв'язання кризи в авіаперевезеннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram