ГоловнаЕкономікаДержава

МІУ анонсувало електронний квиток на міжміські автобуси

Пілотний проект може бути реалізований на автостанції "Київ".

МІУ анонсувало електронний квиток на міжміські автобуси
Фото: Facebook/Кличко-мер

Міністерство інфраструктури має намір вводити електронні квитки на міжміські автобуси. Пілотний проект планують реалізувати на автостанції "Київ".

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, який у четвер проводив нараду з перевізниками і керівником "Укртрансбезпеки" В'ячеславом Дідківським.

"Ми максимально спростили ведення бізнесу для автоперевізників, але результати перевірок свідчать, що пасажир не отримує якісного обслуговування. Ми пропонуємо реалізувати на базі АС "Київ" пілотний проект, ввести електронний квиток, який відповідає вимогам часу і дає перевізникам можливість прозорого контролю", - цитує Омеляна прес-служба міністерства.

Нагадаємо, на початку 2018 року Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку проведення конкурсів із перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Омелян говорив, що це міні-революція на ринку автобусних перевезень.

Рішення передбачає, зокрема, запровадження конкурсу на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом; введення вимог щодо обов'язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю; надання переваги на конкурсі перевізникам з екологічними автобусами тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram