ГоловнаЕкономікаБізнес

General Electric відправила в Україну перший локомотив "Тризуб"

До кінця першого кварталу 2019 року УЗ отримає 30 тепловозів.

Американська компанія General Electric відправила перший локомотив серії GE Evolution, виготовлений відповідно до угоди між "Укрзалізницею" і GE Transportation.

Локомотив виготовлений на заводі в Пенсильванії, повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Локомотив поїде поїздом у Норфолк, штат Вірджинія, а потім судном через атлантичний океан, Середземне і Чорне море в Чорноморську. Остаточне його доукомплектування буде проводитися на Крюківському вагонобудівному заводі. Після цього він буде прийнятий в експлуатацію і почне перевозити вантажі", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу, 8 серпня.

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерстві з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає постачання до 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року та їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ) УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Локомотиви General Electric для України отримали назву "Тризуб". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram