ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ купив газ у Коломойського і Хомутинніка дорожче, ніж продає "Нафтогаз"

"Не виключаю, що вся ця історія була створена з метою купувати газ за завищеними цінами".

Київ купив газ у Коломойського і Хомутинніка дорожче, ніж продає "Нафтогаз"
Фото: пресс-служба президента

Київ купив для ТЕЦ-5 18 млн кубометрів газу у ПрАТ "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння" за ціною 10 200 гривень за тисячу кубометрів (з ПДВ), хоча "Нафтогаз України" продає його в комерційному сегменті за ціною 10 130 гривень.

Про це повідомив у фейсбуці голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Київська влада купила газ для ТЕЦ-5 у приватної структури. Купила дорожче від комерційної ціни "Нафтогазу" на серпень. І значно дорожче від ціни за спеціальними зобов'язаннями... Не виключаю, що вся ця історія була штучно створена з дуже простою метою - купувати газ у приватних структур за завищеними цінами", - заявив він.

Співвласниками ПрАТ "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння" є Ігор Коломойський і Віталій Хомутиннік.

Також частку в ній, за неофіційними даними, має російський бізнесмен Павло Фукс. Натякає на це і сам Коболєв: "Цікавий момент - борги перед приватною компанією, яка афілійована із цим самим паном Фуксом, у розмірі 1,8 млрд грн Київрада радісно визнала - тихо, без демаршів і гучних заяв".

Нагадаємо, що між КМДА і "Нафтогазом" триває суперечка з приводу постачань газу для комунального підприємства "Київтеплоенерго", яке отримало в управління енергооб'єкти столиці від "Київенерго".

"Нафтогаз" відмовився підписувати з "Київтеплоенерго" договір на постачання газу, допоки підприємство не визнає борги за пільговий газ, накопичені "Київенерго", як це передбачено Законом "Про теплопостачання". У мерії вважають цю вимогу незаконною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram