ГоловнаЕкономікаБізнес

Київські ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і завод "Енергія" перейшли в управління "Київтеплоенерго"

Комунальне підприємство досі не забезпечене газом.

Київські ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і завод "Енергія" перейшли в управління "Київтеплоенерго"
Фото: Wikimapia

З 1 серпня київські ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод "Енергія" перейшли в управління "Київтеплоенерго".

Це пов'язано із закінченням терміну дії договору між компанією "Київенерго" та КМДА про управління енергооб'єктами комунальної власності.

Договір було підписано між "Київенерго" і КМДА 2001 року. Його дія минула ще 31 грудня 2017 року, але її було продовжено рішеннями Київради відповідно до етапів передачі майна.

На першому етапі наприкінці опалювального сезону 2017-2018 років міському комунальному підприємству "Київтеплоенерго" були передані тепломережі, котельні і районні теплостанції, а також кілька тисяч співробітників "Київенерго".

На другому етапі передачі, який завершився сьогодні опівночі, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийняло ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що забезпечують теплоенергією близько 60% киян, а також сміттєспалювальний завод "Енергія", який утилізує близько 25% твердих побутових відходів столиці і забезпечує опаленням і гарячою водою близько 300 столичних житлових багатоповерхівок.

При цьому "Київтеплоенерго" ще не має договору на постачання газу для цих об'єктів. Через це значна частина Києва з весни не має гарячого водопостачання.

На ТЕЦ-5 (встановлена електрична потужність - 700 МВт) працюють 4 енергетичні блоки, а також 5 водогрійних котлів. На ТЕЦ-6 (встановлена електрична потужність - 500 МВт) працюють 2 енергетичні блоки, а також 6 пікових водогрійних котлів.

"Київенерго" належить холдингу ДТЕК, він контролює 72,39% акцій компанії. Ще 25% акцій контролює компанія Ornex, яка входить у групу СКМ Ріната Ахметова.

"Київтеплоенерго" належить територіальній громаді Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram