ГоловнаЕкономікаБізнес

Представник Коломойського: такої структури, як "група Приват", немає

"Навпаки, децентралізований підхід до управління активами Коломойського поступово вдосконалювався".

Представник Коломойського: такої структури, як "група Приват", немає
Фото: inforesist.info

Повірений бізнесмена Ігоря Коломойського Річард Девід Уа (Richard David Waugh) заявив, що група "Приват" не має єдиної холдингової структури або домінуючого елемента, з якого здійснюється управління всіма активами групи.

"Хоча українські ЗМІ часто згадують про групу "Приват", такої юридичної або холдингової структури немає. Навпаки, з часом децентралізований підхід до управління активами поступово вдосконалювався", - цитує повіреного агентство "Інтерфакс-Україна".

Представник українського бізнесмена зазначив, що коло бізнес-інтересів його довірителя є дуже широким. Коломойський володіє активами у видобутку та торгівлі феросплавами, пасажирськими авіаперевезеннями, медіа та телебаченні, нерухомістю, в транспортуванні та торгівлі нафтопродуктів, нафтогазовими активами, телекомунікаційними, інвестиціями в фінінструменти, метали та іншими активами.

У разі виникнення необхідності перемістити ліквідні кошти від одного активу іншому подібні перерахування оформляються як внутрішнє кредитування. Відповідні угоди документуються. Проте це не є незвичайним, якщо терміни кредитування продовжуються.

"Основною причиною для такого кредитування є те, що Коломойський не має в розпорядженні значних сум готівки, тому він не може просто вливати капітал у бізнеси", - повідомив представник українського бізнесмена.

Річард Девід Уа також звернув увагу, що Коломойський не є пасивним інвестором, а залучений в управління підконтрольними бізнесами. Водночас таке управління здійснюється не безпосередньо. Він має справу з менеджментом і відповідальними особами. При цьому ступінь залученості в управлінні залежить від низки факторів: розміру бізнесу, його природи, ринкової і фінансової ситуації, розташування.

Коломойський здійснює управління разом з іншими особами, або з найнятими консультантами.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Високий суд Лондона видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram