ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна почала малу приватизацію через інтернет

"Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення".

Україна почала малу приватизацію через інтернет
Фото: Lb.ua

Україна почала малу приватизацію через інтернет-систему "ProZorro.Продажі".

Як повідомляє прес-служба Мінекономіки, перший об'єкт - двоповерхове приміщення непрацюючої стоматологічної поліклініки - було виставлено одним з управлінь Житомирської міськради. Також свої об'єкти вже зареєстрували місцева влада Львова і Ізмаїла.

"Як було завжди? Тримали об'єкти, не стратегічні для економіки, щоб якось колись щось там прикупити або продати. Ми це змінюємо, ламаємо стару систему і максимально все заводимо в ProZorro. Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення, якийсь об'єкт - без знайомства з керівництвом району або області", - заявив з цього приводу прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, в травні 2018 року розпочався пілотний проект малої приватизації через систему ProZorro. Відповідно до закону "Про приватизацію державного та комунального майна", який набув чинності в березні, через інтернет можна продавати об'єкти державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

За функціонування електронної торговельної системи відповідає ДП "ProZorro.Продажі", яке є її адміністратором. Для роботи в системі оператор електронного майданчика повинен отримати ключ, пройшовши відбір і тестування.

На 24 липня право підключати продавців і покупців до аукціонів малої приватизації отримали вже 18 торгових майданчиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram