ГоловнаЕкономікаДержава

В "Укрводоканалекології" констатували стабілізацію ситуації з постачанням хлору

З'явилася можливість купувати рідкий хлор у Румунії та Угорщині за низькими цінами.

В "Укрводоканалекології" констатували стабілізацію ситуації з постачанням хлору

Ситуація з постачанням рідкого хлору стабілізувалася, водоканали працюють у штатному режимі без обмеження подачі води. Про це повідомили в асоціації "Укрводоканалекологія".

"АТ "ДніпроАзот" відновлює роботу хлорної групи цехів, найближчим часом очікується випуск першої продукції. У підприємств водопровідно-каналізаційного господарства з'явилася можливість купувати рідкий хлор у Румунії та Угорщині за низькими цінами, але є потреба додаткового опрацювання питань доправлення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні всі водоканали працюють у штатному режимі без обмеження подачі води. Забезпеченість рідким хлором є задовільною, достатньою для забезпечення якісного та безперебійного водопостачання.  

В "Укрводоканалекології" також повідомили, що Держспоживслужба разом з фахівцями водоканалів веде перевірку на місцях з відбором проб води та додатковим контролем за якістю. Нагадаємо, рідкий хлор використовується водоканалами для знезараження питної води, в Україні його виробляє тільки "ДніпроАзот", але з 15 червня завод припинив випускати й відвантажувати рідкий хлор водопостачальним підприємствам.

Під час засідання Верховної Ради 13 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що питання з постачанням хлору буде вирішене, але не зміг гарантувати відновлення роботи "ДніпроАзоту".

Після цього в "ДніпроАзот" заявили, що готові відновити випуск рідкого хлору в разі підвищення цін на нього.

20 липня Служба безпеки України почала перевірку дій посадових осіб заводу "ДніпроАзот" через ситуацію з рідким хлором.

Того самого дня акціонерне товариство "ДніпроАзот" заявило про відновлення виробництва хлору.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram