ГоловнаЕкономікаБізнес

"Дніпроазот" заявляє про готовність до відновлення роботи

Обладнання перебуває в робочому стані і готове до запуску, але дату початку роботи підприємство не називає.

"Дніпроазот" заявляє про готовність до відновлення роботи
Фото: imvest.com.ua

Підприємство "Дніпроазот" (Кам'янське, Дніпропетровська область) заявляє про готовність до відновлення роботи. Про це повідомила прес-служба підприємства.

"Дніпроазот" наразі повністю готовий до відновлення роботи, підготовчі роботи до запуску виробництва проведені, обладнання перебуває в робочому стані і готове до використання будь-якої миті", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначають, що через місячний простій "розглядаються можливості усунення технічних перешкод", крім того, дата відновлення виробництва не зазначена.

Нагадаємо, 15 червня виробник аміаку і азотних добрив "Дніпроазот" припинив виробництво. На підприємстві стверджують, що зупинка пов'язана з вартістю газу і вже звернулися до Антимонопольного комітету з проханням оцінити можливе підвищення цін на рідкий хлор, який підприємство поставляє українським водоканалам для очищення питної води.

Антимонопольний комітет, своєю чергою, заявив, що не є регулятором цінової політики, але шукатиме в діях "Дніпроазоту" ознаки недобросовісної конкуренції, оскільки монополіст зобов'язаний встановлювати розумні ціни, які працювали б і за умови наявності конкуренції на ринку.

"Дніпроазот", який належить Ігорю Коломойському, - це єдине підприємство в Україні, що виробляє рідкий хлор для очищення води в кранах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram