ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман очікує швидкого вирішення ситуації з рідким хлором

Завод, можливо, отримає санкції від Антимонопольного комітету.

Гройсман очікує швидкого вирішення ситуації з рідким хлором
Фото: imvest.com.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очікує швидкого відновлення виробництва рідкого хлору підприємством "Дніпроазот" (Кам'янське, Дніпропетровська область). Про це він сказав на брифінгу під час поїздки по Київській області, передають "Українські новини".

"Я думаю, що сьогодні має бути все нормально, завод повинен запуститися і почати працювати і виробляти хлор. Він є єдиним, унікальним в Україні, і шукати для нього заміну просто нереально. Я розраховую на те, що вони виконають свою функцію і завдання як монополіст, відновлять виробництво, і ніхто не зазнає ніяких втрат від того, що відбулося припинення цього виробництва", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 15 червня виробник аміаку і азотних добрив "Дніпроазот" зупинив виробництво. На підприємстві стверджують, що зупинка пов'язана з вартістю газу.

Побічним продуктом основного виробництва "Дніпроазоту" є рідкий хлор, який використовують водоканали для знезаражування питної води.

В Антимонопольний комітет було спрямовано інформацію про ситуацію довкола монопольного положення "Дніпроазоту" та його впливу на ринок хлору. Припинення виробництва може мати ознаки порушення законодавства про захист конкуренції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram