ГоловнаЕкономікаБізнес

Renault може відкрити завод в Україні

Гройсман провів переговори з керівництвом французького автовиробника.

Renault може відкрити завод в Україні
Фото: vistanews

Французька автомобільна компанія Renault розглядає можливість відкриття заводу в Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Ми зацікавлені в розвитку виробничих зв'язків із Францією, і сфера автовиробництва може стати ще одним напрямком економічного співробітництва. Зараз ми обговорюємо можливості розміщення виробництва автомобілів групи Renault в Україні. Для нас це і додаткові робочі місця, і розширення експортних можливостей", - заявив Гройсман, який у середу провів переговори в Києві з керівництвом групи Renault.

Прем'єр заявив, що має намір ініціювати розробку законодавства, яке дозволило б залучити інвесторів в автовиробництво.

"Ми можемо до вересня розробити закон, щоб приходили сюди виробники і виробляли автомобілі. Буде робота, будуть автомобілі. Працюємо разом над створенням умов конкурентного розміщення автовиробництва", - заявив він.

Нагадаємо, що український автопром перебуває у глибокій кризі.

У 2017 році в Україні було вироблено лише 7 296 легкових автомобілів. Більшість автомобілів випустив закарпатський завод "Єврокар", де збирають "Шкоди", - 6 145 автомобілів. Ще 1 151 легковий автомобіль зробили на Запорізькому автомобільному заводі. Більше ніхто легкових автомобілів торік не виготовляв.

При цьому ринок нових автомобілів в Україні перевищив 82 тисячі автомобілів у 2017 році. Renault - одна з найпопулярніших марок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram