ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін вирішив заборонити виплату бонусів у держкомпаніях

"Прошу поважати український народ, сприймати реальність".

Кабмін вирішив заборонити виплату бонусів у держкомпаніях
Глава Нафтогаза Андрей Коболев получил премию в размере 7,9 млн долларов
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів має намір заборонити виплату бонусів і винагород у державних компаніях України. Рішення буде підготовлено Міністерством економічного розвитку і торгівлі, після чого його підпише прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це прем'єр розповів на засіданні уряду в середу.

"Я пропоную заборонити виплату бонусів і винагород у державних компаніях України. Я вважаю, що зарплати повинні бути гідними, премії повинні бути гідними, але що стосується жадібності, надмірності, фантастичних цифр, - такого я підтримати не можу", - сказав Гройсман.

Гройсман заявив, що служити державі - це привілей.

"Тому я вважаю, що в цьому питанні потрібно ставити крапку. Я поважаю корпоративне управління, я поважаю незалежність наглядових рад, але я прошу поважати, в тому числі, український народ. Сприймати реальність, а не жити в захмарних цифрах, історіях", - додав він.

Нагадаємо, рішення Кабміну пов'язане з рішенням наглядової ради "Нафтогазу" виплатити 46,3 млн доларів премій топ-менеджменту компанії за перемогу над "Газпромом" у Стокгольмському суді.

Завдяки цьому рішенню голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв, який у 2017 році отримав 47,1 млн гривень зарплати і додаткових поточних премій, у травні 2018 року отримав ще 7,9 млн доларів. Комерційному директору Юрію Вітренку виплатили 6 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram