ГоловнаЕкономікаДержава

Антимонопольний комітет перевірить, на яких підставах "Дніпроазот" підвищує ціни на хлор

Підприємство заявило про можливе відновлення роботи за умови подорожчання рідкого азоту.

Антимонопольний комітет перевірить, на яких підставах "Дніпроазот" підвищує ціни на хлор
Фото: harvestprm.ru

Єдиний в Україні виробник рідкого хлору "Дніпроазот" може отримати штраф, якщо відмовиться продавати водоконалам рідкий хлор, необхідний для знезараження питної води. Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

АМКУ отримав від "Дніпроазоту" звернення щодо зміни ціни на рідкий хлор. У комітеті відповіли, що не можуть дати висновки або рекомендації щодо цінової політики підприємства і обґрунтованості економічної ціни, проте в разі відмови від продажу азоту підприємству загрожує штраф у розмірі 10% від виручки за останній звітний рік.

"Ціни на рідкий хлор є вільними, їх встановлюють самостійно, на них відсутнє державне регулювання. Якщо "Дніпроазот" упевнений в обґрунтованості підвищення ціни на свою продукцію - жоден чинний нормативно-правовий акт не забороняє такі дії", - додали в комітеті.

Підприємство не може зловживати своїм монопольним становищем, тобто не може встановлювати такі ціни, які "неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку".

Засідання АМКУ за заявою "Дніпроазоту" призначене на четвер, 19 липня.

Нагадаємо, 15 червня "Дніпроазот" припинив свою роботу в зв'язку зі збитковістю. Підприємство є виробником і постачальником рідкого хлору і соляної кислоти, які необхідні для очищення води. 17 липня прес-служба "Дніпроазоту" повідомила, що підприємство готове відновити роботу, якщо АМКУ дозволить йому підвищити ціну на рідкий хлор до середньоринкової. На підприємстві пояснили, що через подорожчання енергоресурсів виробництво рідкого хлору для нього невигідне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram