ГоловнаЕкономікаДержава

Україна більше не використовує російські деталі для виробництва Ан-178, - Порошенко

78% деталей для авіабудування виготовляється в Україні, решта ДП "Антонов" отримає від Aviall.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія виключена з числа виробників комплектуючих для українського транспортного літака Ан-178. Таке повідомлення голова держави опублікував сьогодні на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Український красень Ан-178 днями здійснив демонстраційний політ у передмісті Лондона на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow", - написав Президент.

Він нагадав, що транспортний літак Ан-178 - розробка інженерів ДП "Антонов". "І, що головне, 78% комплектуючих для літака виробляються в Україні, а РФ виключена зі списку країн, які виробляють інші деталі для нашого Ан-178", - зазначив голова держави.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить у держконцерн "Укроборонпром".

Нагадаємо, вчора представники ДП "Антонов" і підрозділ американської компанії Boeing, Aviall, підписали договір про співпрацю, який передбачає поставку високотехнологічних компонентів для авіабудування, і таким чином позбувся необхідності в деталях російського виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram