ГоловнаЕкономікаДержава

ДСНС уже підібрала місце базування для нових французьких вертольотів

Нові Airbus Helicopters, імовірно, будуть "паркуватися" на території Спеціального авіаційного загону ДСНС у Ніжині.

ДСНС уже підібрала місце базування для нових французьких вертольотів
Фото: dsns.gov.ua

Базування та технічне обслуговування нових вертольотів Airbus Helicopters, імовірно, буде здійснюватися на території Спеціального авіаційного загону ДСНС у м. Ніжин (Чернігівська область). Керівництво служби обговорило можливості аеродрому і потреби вертольотів під час робочого візиту на територію загону.

Про це йдеться на сайті Служби.

Чиновники здійснили політ на вертольоті ЄС-145 і ознайомилися з інфраструктурою аеродрому. Оскільки вертольоти будуть обслуговувати і Міністерство внутрішніх справ, і Держслужбу з надзвичайних ситуацій, і Національну поліцію, відомствам необхідно узгодити обслуговування і використання вертольотів для аеромедичної евакуації, рятувальних операцій, підтримання громадського порядку, антитерористичних і спеціальних операцій, охорони державного кордону та забезпечення безпеки на дорогах.

Фото: dsns.gov.ua

Офіційного рішення про базування вертольотів на цей момент не оприлюднено.

Авіаційна база в Ніжині належить ДСНС України, тут базувався дальній розвідувальний полк, який використовував літаки Ту-22Р. Зараз на аеродромі є Ан-30 для повітряного спостереження та аерофотозйомки, військово-транспортний Ан-26, Ан-32П для гасіння пожеж, перевезення людей і парашутного десантування, вертольоти Мі-8МТ і Eurocopter EC 145.

Нагадаємо, 14 липня, в Кабінеті Міністрів України відбулася церемонія підписання контракту з французькою компанією Airbus Helicopters на поставку 55 вертольотів для Міністерства внутрішніх справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram