ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" і турецька TAI готують спільне підприємство під новий Ан-188

Переговори пройшли в рамках авіасалону Farnborough.

"Антонов" і турецька TAI готують спільне підприємство під новий Ан-188
Фото: Макс Требухов

Українське державне підприємство "Антонов" і турецька Turkish Aerospace Industry (TAI) збираються заснувати спільне підприємство для розробки, будівництва та випробування транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-188.

Про це повідомила прес-служба концерну "Укроборонпром".

У понеділок, 16 липня, в рамках авіасалону Farnborough відбулися переговори, на яких майбутні партнери підтвердили принципову зацікавленість у цьому проекті.

Очікують, що незабаром делегація TAI відвідає "Антонов" для фіналізації документів, які потім будуть представлені на розгляд Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, розмови про спільне виробництво літаків з Туреччини тривають уже декілька років. Ще в 2013 році колишній президент "Антонова" Дмитро Ківа розповідав про переговори з Turkish Aerospace Industries з приводу розробки літака на базі Ан-158.

У 2016 році, вже при нинішній владі, Україна і Туреччина домовилися про спільну розробку трьох моделей літаків на базі сучасних "Антонових", у тому числі нового транспортного літака на базі Ан-178.

Літак Ан-178 є транспортною версією пасажирського Ан-158. Він може виконувати всі основні завдання транспортного літака, серед яких - матеріально-технічне забезпечення, парашутне десантування вантажів на платформах, перевезення хворих, транспортування техніки, доставка устаткування і двигунів. Літак здійснив свій перший політ 7 травня 2015 року.

16 липня Ан-178 виконав демонстраційний політ на Farnborough.

Farnborough Airshow - один із найбільших у світі, проходить з 1962 року в передмісті Лондона. Це міжнародна виставка, присвячена літальним апаратам, авіаційним і космічним двигунам, супутникам, ремонту і технічного обслуговування авіатехніки, радарам і системам спостереження, авіоніки і наземному устаткуванню тощо. Цього року виставка триватиме до 22 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram