ГоловнаЕкономікаБізнес

Апеляційний суд відмовився зняти арешт з аеропорту "Одеса"

АРМА продовжить керувати обома терміналами аеропорту.

Апеляційний суд відмовився зняти арешт з аеропорту "Одеса"
Фото: odessa.aero

Апеляційний суд Києва 16 липня відхилив скаргу ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" про зняття арешту з майна Одеського аеропорту.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА), яке розпоряджається майном аеропорту на час арешту.

Таким чином АРМА продовжить керувати обома терміналами аеропорту. Передбачається, що арешт майна, орієнтовна вартість якого, за попередніми оцінками, становить близько 2 млрд грн, забезпечить виконання завдань кримінального судочинства і стане основою для повернення майна територіальній громаді міста Одеси.

Рішення прийнято в рамках розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

У 2011 році для реконструкції аеропорту було створено ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке на 25% належить місту. Другим учасником СП стала компанія "Одеса аеропорт Девелопмент", за якою стоять місцеві бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський. Зараз НАБУ і САП розслідують цю угоду.

Роботи з будівництва нового терміналу аеропорту проводили за кредитні кошти, отримані під заставу майна комунального підприємства. Реконструювати ж злітно-посадкову смугу приватний інвестор зовсім відмовився. Тим часом після створення СП міськрада передала від комунального підприємства приватній компанії низку ділянок землі навколо аеропорту загальною площею близько 100 га під виглядом реконструкції аеропорту та будівництва нової ЗПС.

19 жовтня 2016 року Одеська міська рада вирішила повернути аеропорт у муніципальну власність у зв'язку з невиконанням інвестором своїх зобов'язань з добудови та здачі в експлуатацію нового терміналу аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram