ГоловнаЕкономікаБізнес

Хомутиннік став партнером Коломойського в JKX Oil&Gas

Разом вони тепер володіють 47,5% акціонерного капіталу британської компанії.

Хомутиннік став партнером Коломойського в JKX Oil&Gas
Фото: fakty.ictv.ua

Компанія Cascade Investment Fund, що належить народному депутату Віталієві Хомутинніку, стала власником 19,92% британської JKX Oil&Gas. Її основним активом є Полтавська газонафтова компанія - восьма за обсягом видобутку природного газу в Україні.

Про це пише enkorr із посиланням на повідомлення Лондонської фондової біржі.

Cascade Investment Fund придбала 10,04% акцій з правом голосу, а також отримала контроль над 9,98% через фінансові інструменти, які в майбутньому зможе конвертувати в акції. Cascade Investment Fund викупила акції у другого найбільшого акціонера JKX - російської компанії Proxima Capital Group Володимира Татарчука. Після завершення угоди Proxima скоротила частку в JKX з 19,97% до 9,97%.

Найбільшим акціонером JKX Oil&Gas залишається компанія Eclairs Group Ltd Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з пакетом 27,54%.

Коломойський і Хомутиннік вже мають спільний газовий бізнес з розробки Сахалінського родовища в Харківській обл. На цьому родовищі компанія депутата Хомутинніка "Укргаз Інвест" працює за договором спільної діяльності з ПрАТ "Укрнафтобуріння", що перебуває під контролем групи "Приват" (5-та компанія за обсягом видобутку газу у 2017 році).

На цей момент компанія Хомутинніка є другим за обсягом утримувачем акцій JKX. Спільно з групою "Приват" вона володіє 47,5% акціонерного капіталу британської компанії.

ПГНК володіє ліцензіями на експлуатацію Ігнатовського, Молчанівського, Руденківського і Ново-Миколаївського родовищ загальною площею 127 кв. км, які утворюють Ново-Миколаївський комплекс. Крім того, компанія має ліцензію на експлуатацію Єлизаветівського родовища площею 104,7 кв. км і на геологічне вивчення Заплавського родовища загальною площею розвідувальних робіт 197,5 кв. км. Також у неї є завод з виробництва зрідженого газу в с. Соколова Балка (Новосанжарський район, Полтавська область).

У 2017 році ПГНК видобула 150,508 млн куб. м газу, ставши восьмою за обсягом видобутку в Україні і 29,5 тис. т нафти з конденсатом (сьома за видобутком у країні).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram