ГоловнаЕкономікаБізнес

Індієць Мукеш Амбані обійшов Джека Ма в списку найбагатших мешканців Азії

Статки Амбані перевищили 44 млрд доларів.

Індієць Мукеш Амбані обійшов Джека Ма в списку найбагатших мешканців Азії
Фото: EPA/UPG

Власник компанії Reliance Industries Мукеш Амбані вперше став найбагатшою людиною в Азії, обійшовши засновника Alibaba Group Джека Ма.

Bloomberg пише, що станом на 13 липня статки 61-річного Амбані зросли до $ 44,3 млрд (+4 млрд із початку року), тоді як Ма скоротилися до $ 44 млрд (-1,3 млрд із початку року).

Амбані збільшив статки завдяки тому, що його компанія подвоїла нафтохімічні активи, і крім цього збільшила число користувачів свого телекомунікаційного підрозділу Reliance Jio Infocomm Ltd, що надає доступ до широкосмугового 4G-інтернету.

Reliance Industries - друга за величиною компанія Індії, її ринкова капіталізація перевищує $ 100 млрд. Амбані керує компанією та разом із сім'єю володіє 43% її акцій.

Свої статки Мукеш Амбані успадкував від батька Дхірубхая Амбані (помер 2002 року), котрий починав клерком, а розбагатів на торгівлі поліестером і спеціями. Потім він створив Reliance Industries для виробництва тканин і текстилю. Мукеш приєднався до ради директорів компанії в 20-річному віці та відіграв провідну роль у рішенні компанії взятися за нафтопереробку.

Після смерті батька Мукеш Амбані розділив його бізнес із братом Анілом.

З початку 2010-х Reliance Industries працює в телекомунікаційному бізнесі, який на сьогодні став основним джерелом зростання акцій компанії.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram