ГоловнаЕкономікаДержава

Смілянський назвав умови продовження контракту з "Укрпоштою"

Гендиректором "Укрпошти" його призначено 4 липня.

Смілянський назвав умови продовження контракту з "Укрпоштою"
Фото: www.rbc.ua

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський подав заяву про відставку. Про це топ-менеджер заявив журналістам, повідомляє ЦТС.

Смілянський подав заяву про відставку з датою до 31 серпня і до цього часу буде працювати. Контракт у нього закінчився 2 липня.

Гендиректор ПАТ заявив, що готовий продовжити контракт, якщо в ньому будуть дотримуватися такі умови: можливість формування власної команди на ринкових зарплатах, політична незалежність, можливість реалізації шокових реформ, чітка стратегія.

"Мені хочеться вірити, що все буде добре і ми продовжимо реформи. Позитивним я вважаю те, що Кабмін вирішив схвалити мою кандидатуру на посаду гендиректора", - сказав Смілянський.

Нагадаємо, що лише минулого тижня Кабмін затвердив Смілянського на посаді гендиректора національної поштової компанії. До того він керував підприємством у статусі виконувача обов'язків.

Відповідно до схваленого протокольного рішення Кабінету Міністрів України від 5 липня, Мінінфраструктури в місячний термін зобов'язали забезпечити укладення контракту зі Смілянським.

Смілянський фактично очолює монополіста поштового зв'язку України з 2016 року. Після реорганізації "Укрпошти" з держпідприємства в публічне акціонерне товариство Смілянський "виконував обов'язки" гендиректора. 2017 рік "Укрпошта" закінчила зі збитками 203 млн гривень, отримала негативний показник EBITDA 48 млн гривень і збільшила дохід на 20% до 5,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram