ГоловнаЕкономікаБізнес

Оператор лотерей підтримав пропозиції Гройсмана щодо врегулювання лотерейного ринку

Оператор лотерей підтримав пропозиції Гройсмана щодо врегулювання лотерейного ринку
Фото: msl.ua

Оператор державних лотерей «М.С.Л.» підтримує ініціативу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про створення належних умов для прозорого та жорсткого державного регулювання лотерейного ринку, озвучену Гройсманом 6 липня 2018 року. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

У заяві підкреслюється, що президент «М.С.Л.» Георгій Ложенко «неодноразово закликав навести порядок на лотерейному ринку, забезпечивши прозорість руху лотерейних засобів і ввівши принципи відповідальної гри».

Разом з тим виникає питання, хто буде запроваджувати ефективний контроль і які контролюючі механізми будуть створені.

Лотерейний оператор нагадав, що раніше озвучив своє бачення того, як повинен розвиватися український лотерейний ринок, надавши тезисно свій план:

1. Необхідно ввести централізований контроль за лотерейним ринком з боку уповноваженого законом регулятора і створити єдину централізовану систему контролю за обігом.

2. Зобов'язати операторів сертифікуватися і відповідати вимогам «Responsible gaming» («Відповідальна гра») Європейської асоціації лотерей (ELА). Це перелік правил, процедур і стандартів, які не дозволять організовувати азартні ігри під прикриттям лотерей.

3. Скасувати податки на дрібні виграші, а оподатковувати лише виграші від 50 тис. грн.

4. Замість фіксованої оплати за точку продажів повернутися до оподаткування на валовий ігровий дохід (ОТ).

5. Обмежити неконтрольоване розширення мереж ліцензійними умовами. Наприклад, для традиційних лотерей встановити обмеження - до 10 000 терміналів на одну ліцензію, для спортивних лотерей - до 1000 терміналів, для ЛТС - до 25 000 терміналів.

Такі дії, на думку «М.С.Л.», дозволять державі прозоро контролювати весь ринок лотерей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram