ГоловнаЕкономікаДержава

Україна підписала договір з ЄІБ про залучення €75 млн на безпеку дорожнього руху

Угоду підписали в рамках 20-го саміту Україна - ЄС.

Україна підписала договір з ЄІБ про залучення €75 млн на безпеку дорожнього руху
Фото: EPA/UPG

Україна підписала кредитний договір з Європейським інвестиційним банком, у рамках якого він планує виділити 75 млн євро на безпеку дорожнього руху.

Про це повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко в фейсбуці.

Угоду підписали в рамках 20-го саміту Україна - ЄС.

"Проект передбачає впровадження заходів, спрямованих на зниження рівня смертності, травматизму на територіях міст, на зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод і зниження ступеня тяжкості їх наслідків, на створення безпечних умов пересування для учасників дорожнього руху, підвищення комфорту пересування по місту для пасажирів громадського транспорту, пішоходів, велосипедистів, водіїв, на ліквідацію місць концентрації дорожньо-транспортних пригод і ділянок із підвищеною аварійністю, на усунення системних проблем і прогалин у забезпеченні безпеки дорожнього руху в Україні", - написав він.

Проект буде реалізовано у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Київ, Кам'янці-Подільському.

Нагадаємо, навесні 2018 року в Україні почала роботу координаційна рада з безпеки дорожнього руху, його очолює прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

З 1 січня в населених пунктах України максимальну швидкість було знижено з 60 км/год. до 50 км/год. Окрім того, уряд анонсував трирічну програму будівництва 500 нових кільцевих розв'язок, 500 острівців безпеки і 1000 пішохідних переходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram