ГоловнаЕкономікаБізнес

Чорноморський суднобудівний завод визнано банкрутом

Підприємство входить до складу суднобудівного холдингу Новинського.

Чорноморський суднобудівний завод визнано банкрутом
Фото: smart-maritime.com

Господарський суд Миколаївської області визнав банкрутом підприємство ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», інформує «Судова влада України».

Повідомляють, що підприємство тривалий час переживало складні часи. У 2015 році розпочалася процедура санації заводу, але це не дало результату.

«Господарський суд Миколаївської області 3 липня 2018 постановив припинити процедуру санації Відкритого акціонерного товариства «Чорноморський суднобудівний завод», визнати Публічне акціонерне товариство «Чорноморський суднобудівний завод» банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до цього, всі боргові зобов'язання підприємства скасовано. Припиняється нарахування пені, скасовуються арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, й інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Керівника банкрута звільняють із роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод» приватизувала за 100 млн гривень Миколаївська малотоннажна верф (Судмашпром).

У 2007 році Херсонський суднобудівний завод викупив у неї 90,25% акцій ЧСЗ. Підприємство входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group. Бенефіціаром холдингу є бізнесмен і політик Вадим Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram