ГоловнаЕкономікаФінанси

Директора Департаменту фінансової політики Мінфіну підвищили до заступника міністра

Юрій Гелетій працює в Мінфіні з 2015 року.

Директора Департаменту фінансової політики Мінфіну підвищили до заступника міністра
Фото: LB.ua

Кабінет Міністрів 4 липня призначив на посаду заступника міністра фінансів Юрія Гелетія. Він став першим заступником, призначеним за поданням нового в.о. міністра Оксани Маркарової.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

Гелетій з жовтня 2015 року обіймав посаду директора департаменту фінансової політики Міністерства фінансів, де, зокрема, займався питаннями стратегічного реформування державного банківського сектору, розвитку ринку фінансових послуг, ринку цінних паперів.

На посаді заступника міністра фінансів Гелетій далі працюватиме над стратегією розвитку державного банківського сектору, управлінням і реформуванням державних банків, небанківського сектору і публічних інвестицій та інновацій.

Юрій Гелетій здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ім. І. Франка: 2001 року закінчив факультет міжнародних відносин і отримав кваліфікацію спеціаліста з міжнародних економічних відносин, перекладача; 2002 року - юридичний факультет (спеціаліст із правознавства).

Після завершення навчання працював у Національному банку України, де протягом 2003-2015 пройшов шлях від економіста I категорії до керівника підрозділу в структурі банківського нагляду.

Вільно володіє англійською та німецькою мовами.

Нагадаємо, що попередньому міністру фінансів Олександру Данилюку відмовили в призначенні заступницею Яни Бугримової. Це призвело до публічного конфлікту Данилюка з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і, врешті-решт, до відставки міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram