ГоловнаЕкономікаБізнес

Випадки африканської чуми свиней зафіксовано ще у трьох областях України

Тварини загинули в домашніх господарствах Одеської, Сумської та Тернопільської областей.

Випадки африканської чуми свиней зафіксовано ще у трьох областях України

Чергові випадки африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано в Одеській, Тернопільській та Сумській областях. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

В Одеській області в особистих підсобних господарствах громадян в селах Кислиця і Лощинівка Ізмаїльського району було виявлено захворювання і загибель свиней.

У Тернопільській області захворювання і загибель свиней були виявлені в особистих підсобних господарствах громадян у селі Стіжок Шумського району.

30 червня захворювання і загибель свиней було виявлено в особистому підсобному господарстві громадянина в с. Малий Вистороп (Лебединський район, Сумська область).

Під час дослідження відібраних проб біоматеріалу в трьох випадках було встановлено діагноз АЧС.

За даними Держпродспоживслужби, на карті України вже не залишилося вільних від АЧС регіонів. Вірус спровокував значне скорочення поголів'я свиней в країні, а також стрімке здорожчання свинини і сала.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram