ГоловнаЕкономікаФінанси

ФГВФО виступає за скасування гарантій на валютні вклади

Держава повинна гарантувати вклади в національній валюті.

ФГВФО виступає за скасування гарантій на валютні вклади
Фото: antikor.com.ua

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін вважає, що державна гарантія не повинна поширюватися на валютні депозити. Заяву чиновника цитує FinClub.

"Я зняв би гарантії для валютних вкладів. Держава повинна гарантувати вклади в національній валюті. Ніхто ж не забороняє населенню тримати заощадження в інвалюті, це особисте побажання кожного. Але я взагалі вважаю, що вартість валютного депозиту повинна бути не більшою за 1-2%", - сказав Ворушилін.

При цьому він сказав, коли варто очікувати підвищення гарантій на вклади.

"Маю велику надію, що восени внесемо законопроект до сесійної зали (про підвищення інституційної спроможності ФГВФО. - ред.). І в цьому законопроекті сподіваємося прописати всі необхідні позиції, щоб Фонд був більш потужним. І ми розуміємо, що для стабільності держави нам потрібно підвищувати гарантії на вклади... Думаю, що ми в змозі підвищити гарантії до 800 тис. грн, але для цього нам потрібні скоординовані дії всіх - і правоохоронців, і суддів з цілої низки питань, пов'язаних з діяльністю Фонду", - додав Ворушилін.

Нагадаємо, про намір підвищити гарантії на вклади голова ФГВФО заявляв ще у квітні. Поетапне збільшення гарантованої суми відшкодування заплановано з 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram