ГоловнаЕкономікаДержава

З початку року виконавча служба Києва стягнула 114 млн грн аліментів

У 5 тис. випадків заборгованість за аліментами перевищує рік.

З початку року виконавча служба Києва стягнула 114 млн грн аліментів
Фото: Анастасия Искрицкая

У Києві з початку року співробітники державної виконавчої служби стягнули майже 114 млн гривень аліментів. Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції Станіслав Куценко, передає "Укрінформ".

Зараз в органах ДВС столиці перебуває 21 136 виконавчих проваджень. Серед них 6490 виконавчих проваджень, що перевищують суму заборгованості за півроку і 5077 - понад рік.

Куценко відзначив, що з початку року за 970 провадженнями повністю погашено заборгованість, а 1027 проваджень було відкликано стягувачем у зв'язку з погашенням заборгованості.

Як розповів Куценко, в кожному регіоні оприлюднені "дошки ганьби" злісних неплатників аліментів, сформовані окремі групи виконавців, робота яких сфокусована на виконанні судових проваджень саме з виплати аліментів, і створено штаби з моніторингу та контролю за виконанням органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

"Відома вже історія про власника Ferrari, який, маючи гроші і живучи в розкоші, ігнорував судові приписи і не давав ні копійки своїй дитині. Зараз дорогу машину конфісковано. Найближчим часом елітний спорткар буде виставлено на аукціон нашої системи торгів арештованим майном OpenMarket, а кошти від його реалізації підуть на погашення боргу перед дитиною", - заявив Куценко.

Крім того, в Києві чоловік погасив багаторічну заборгованість у розмірі 2,17 млн гривень.

Нагадаємо, в Україні майже 100 тисячам боржників з виплати аліментів заборонено виїзд за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram