ГоловнаЕкономікаБізнес

На Одеській митниці зупинилося оформлення "сірого" імпорту

Власники не поспішають оформляти вантажі в контейнерах.

На Одеській митниці зупинилося оформлення "сірого" імпорту
Фото: depositphotos.com\Pshenichka

На Одеській митниці зупинилося оформлення імпортних вантажів у контейнерах. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в декількох компаніях-імпортерах.

За словами одного зі співрозмовників агентства, в останні дні свої вантажі оформляють тільки компанії, які мають справу виключно з "білим" імпортом, однак кількість таких вантажів незначна. Зі свого боку імпортери, які використовували якісь схеми для мінімізації платежів (так званий "сірий" імпорт), не подають своїх вантажів на оформлення, остерігаючись викриття і санкцій.

Інший співрозмовник агентства зазначив, що, за його даними, в порту назбиралося вже понад 4 тис. контейнерів -і їхні власники не подають їх на оформлення. Про всі ці контейнери департамент адміністрування митних платежів ДФС скерував на Одеську митницю інформацію про можливі ризики і вимогу проконтролювати відповідність відомостей у митних деклараціях реальним вантажам. Також до Одеси прибули співробітники департаменту для контролю ситуації на місцевому рівні, відзначає агентство.

Своєю чергою на Одеській митниці повідомили, що вона працює в штатному режимі і готова оформляти вантажі, тільки-но отримає документи від власників або їхніх представників.

Нагадаємо, 20 червня Кабмін затвердив план дій для боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. За словами голови МВС Арсена Авакова, від боротьби з контрабандою держава може виграти 70-100 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram