ГоловнаЕкономікаБізнес

Uber заборонив водіям працювати більш ніж 12 годин поспіль

Нові правила стосуються також України.

Uber заборонив водіям працювати більш ніж 12 годин поспіль
Фото: wealthdaily.com

Сервіс таксі Uber з 28 червня обмежив час роботи водіїв на платформі. Згідно з новими правилами, водій повинен буде виходити з додатку для відпочинку як мінімум на 6 годин після 12 годин роботи за кермом. Цей час включає перебування режимі онлайн і в русі.

Прес-служба Uber повідомила, що нова функція на платформі надсилає періодичні повідомлення, коли наближається 12-годинний ліміт часу водіння, і потім, коли досягнуто максимального часу перебування за кермом, автоматично переходить в автономний режим тривалістю шість годин.

Через шість годин водії зможуть знову підключитися до платформи, щоб мати можливість приймати замовлення.

"Незважаючи на те, що водії в Україні проводять у середньому тільки 22 години на тиждень на платформі Uber, водіння в стані сонливості або втоми може стати проблемою для всіх учасників руху на дорозі. Згідно з офіційними повідомленнями Європейської комісії, втома є основним фактором значної частини дорожньо-транспортних пригод (від 10 до 20%)", - йдеться в повідомленні.

Додаток Uber працює в більш ніж 600 містах понад 70 країн світу. В Україні сервіс доступний з 2016 року і сьогодні працює в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram