ГоловнаЕкономікаБізнес

У Львові заклали символічну капсулу на місці будівництва IT-парку

За планами інвесторів і мерії Львова, інноваційний квартал IT-парк почне працювати через 2,5 року.

У Львові заклали символічну капсулу на місці будівництва IT-парку
Фото: city-adm.lviv.ua

На ділянці, де через 2,5 року у Львові планують відкрити IT-парк, 30 червня заклали символічну капсулу часу, повідомляє портал Львівської міськради.

У події брали участь мер Львова Андрій Садовий, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, посол Канади в Україні Роман Ващук, інвестори, архітектори і девелопери проекту.

"Через три роки ви не впізнаєте цього міста. Це тільки початок. У кластера грандіозні плани", - цитує СЕО львівського ІТ-кластера Веселовського Степана Zaxid.net.

Будує новий ІТ-парк канадська компанія Brookfield Asset Management. Об'єкт займатиме 10 га і зможе вмістити 10 тис. працівників IT-індустрії, а також понад 4 тис. співробітників із споріднених галузей. Комплекс буде побудований на перехресті вулиць Стрийська та Чмоли, куди легко дістатися з аеропорту, від залізничного вокзалу, університетів та історичного центру міста, зазначають у мерії.

На прес-конференції Садовий нагадав, що у Львова амбітна мета - стати столицею ІТ і України, і світу. "Хороша та влада, яка не заважає. Бізнес все зробить сам", - впевнений міський голова.

У Facebook він додав, що інвестор вкладе у створення парку понад $160 млн.

Минулого тижня Садовий анонсував символічний старт проекту і заявив, що завдяки IT-парку у Львові з'явиться близько 14 тис. нових робочих місць. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram