ГоловнаЕкономікаДержава

Верховний суд остаточно відхилив претензії Олександра Януковича до НБУ

Син екс-президент вимагав відшкодувати 1,6 млрд гривень збитків.

Верховний суд остаточно відхилив претензії Олександра Януковича до НБУ
Фото: argumentua.com

Верховний суд України не задовольнив касаційну скаргу власника ліквідованого "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича - сина екс-президента України Віктора Януковича на рішення попередніх інстанцій про відмову йому у відшкодуванні збитків у розмірі 1,6 млрд грн.

Про це йдеться в постанові суду в єдиному реєстрі судових рішень.

"Колегія суддів вважає за необхідне залишити касаційну скаргу без задоволення, а оскаржувані судові рішення - без змін, оскільки докази касаційної скарги висновків суду не спростовують... Постанова суду касаційної інстанції вступає в законну силу з моменту її ухвалення, є остаточною та оскарженню не підлягає", - йдеться в документі.

Колегія суддів погодилася з висновками судів попередніх інстанцій про те, що позивач не підтвердив належними доказами протиправні дії з боку Національного банку України.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Печерський районний суд Києва залишив без задоволення позов до Національного банку про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд грн Олександру Януковичу, у березні 2018 року аналогічне рішення ухвалив і Апеляційний суд.

"Всеукраїнський банк розвитку" працював на ринку України з 2009 року і входив до групи великих банків. За час перебування президента Віктора Януковича при владі активи банку зросли майже в 13 разів. Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ВБР 21 грудня 2014 року. З 27 листопада 2014 року в банку працювала тимчасова адміністрація.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram