ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін затвердив стратегію розвитку Приватбанку

Банк обіцяє принести державі 81 млрд гривень за п'ять років.

Мінфін затвердив стратегію розвитку Приватбанку
Фото: Макс Требухов

Міністерство фінансів України 27 червня ухвалило Стратегію розвитку Приватбанку до 2022 року.

Вона передбачає, що до цього року банк буде готовий до виходу держави з капіталу, а сумарний дохід для акціонера в період з 2018-го по 2022 рік становитиме 81 млрд гривень, без урахування коштів, які Приватбанк має намір повернути через суди, повідомляє прес-служба міністерства.

Документ передбачає, зокрема, запровадження ефективної системи управління ризиками, вирішення проблеми з непрацюючими кредитами, а також низку організаційних і управлінських змін, спрямованих на підвищення ефективності та зменшення витрат.

"Ми вважаємо, що практична імплементація положень стратегії сприятиме зміцненню сильних сторін банку і його позицій на ринку, забезпечуючи при цьому прийнятний рівень прибутковості на рівні з найкращими гравцями. Гарантом імплементації затвердженої стратегії розвитку буде незалежна наглядова рада банку", - зазначила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Нагадаємо, держава націоналізувала найбільший у країні Приватбанк наприкінці 2016 року, коли попередні власники довели його до банкрутства. Результати незалежного розслідування компанії Kroll показали, що Приватбанк перед націоналізацією був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій щонайменше упродовж десяти років. Це призвело до заподіяння банку збитків приблизно в розмірі 5,5 млрд доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram