ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування попередив про небезпеку під час продажу активів ліквідованих банків

"Фактор Плюс" спростував звинувачення Фонду.

Фонд гарантування попередив про небезпеку під час продажу активів ліквідованих банків
Фото: http://podrobnosti.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб радить потенційним покупцям активів неплатоспроможних банків критично ставитися до обіцянок окремих бірж і фінансових компаній, які користуються начебто зв'язками в Фонді гарантування. Про це повідомляє прес-служба Фонду, передає Укрінформ.

За інформацією Фонду гарантування, до потенційних покупців зверталися, зокрема, представники ТОВ "Статус Експерт" і фінансової компанії "Фактор Плюс" з "порадою" не брати участі в аукціонах за індивідуальним продажем активів, що їх цікавлять. Представники компаній обіцяють "вирішити питання у Фонді" і домогтися включення цих активів до складу пулу за низькою ціною, йдеться в повідомленні.

"Ніякі ефемерні зв'язки в Фонді гарантування не допоможуть "вплинути" на формування пулів і виставлення їх на продаж. Адже в основу формування пулів покладено так званий календарний підхід, який повністю усуває з процесу "людський фактор", - сказала Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування.

Водночас у "Фактор Плюс" спростували заяву Фонду гарантування вкладів фізосіб. "Прес-реліз є безперечним фактом втручання ФГВФО і окремих посадових осіб у діяльність приватної компанії з метою заподіяння навмисної шкоди репутації ФК "Фактор Плюс". Тому ми вимагаємо провести розслідування щодо посадових осіб фонду, які дозволяють собі публічно втручатися в бізнес приватних компаній", - підкреслили в компанії.

У "Фактор Плюс" нагадали, що працюють на ринку з 2011 року. Компанія акредитована і співпрацює з українськими та іноземними банками. Обсяг викуплених боргів становить понад 14 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram