ГоловнаЕкономікаБізнес

Український еко-стартап визнано одним з кращих у світі

Українці презентували одноразову зубну щітку.

Українська компанія Effa увійшла у п'ятірку кращих стартапів світу у сфері клімату на конкурсі в Німеччині, передає Голос Америки.

Українці презентували одноразову зубну щітку, виготовлену з переробленого паперу й екологічно чистих матеріалів, які не завдають шкоди природі.

Фото: Effa

Загалом на конкурс Clim@, який вперше проводився організацією Finance in Motion у Франкфурті, було подано триста заявок.

Щітки Effa, за словами розробників, прості у використанні, дешеві і стильні. Вони, перш за все, стануть у нагоді тим, хто багато подорожує, не шкодячи природі. Щодня готелі й авіалінії викидають приблизно 6 тонн пластикових одноразових щіток, йдеться на сайті конкурсу.

Фото: Effa

Ідея спала на гадку Іллі Кічуку, який є співзасновником і співдиректором компанії.

"Ілля є промисловим дизайнером і часто працює з винаходами. Якоїсь миті він задумався про безвідповідальне використання пластику в одноразових щітках, якими користуються лише 3 хвилини", - розповіла співзасновниця компанії Дарина Василенко.

Clim@ - конкурс для інноваційних підприємств або проектів у сфері стійкої енергетики або ресурсозбереження, які здатні змінити поточну практику і демонструють потужний позитивний вплив на клімат.

Раніше повідомляли, що український сервіс для потокової відеотрансляції Restream залучив 4,5 мільйона доларів від інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram