ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна розраховує на протидію Данії будівництву "Північного потоку-2"

Гройсман провів зустріч з Расмуссеном.

Україна розраховує на протидію Данії будівництву "Північного потоку-2"
Фото: kmu.gov.ua

Україна розраховує на єдність позиції з Данією в протидії будівництву російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів за підсумками переговорів прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з головою уряду Данії Ларсом Люкке Расмуссеном.

"Київ розраховує на подальшу єдність у питанні протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2" як пряму загрозу енергетичній безпеці не тільки України, але і європейських країн", - ідеться в повідомленні.

Гройсман і Расмуссен також висловили готовність активізувати економічну співпрацю двох країн і активно взаємодіяти в питаннях протидії гібридній агресії.

"Україна вважає Данію одним із пріоритетних ринків у рамках експортної стратегії і готова сприяти реалізації проектів данських компаній в енергозбереженні", - відзначають у Кабміні.

У 2017 році обсяг експорту українських товарів до Данії перевищив 263 млн доларів. У січні-березні 2018 року товарообіг між Україною і Данією склав 136,9 млн доларів.

Нагадаємо, Німеччина, Фінляндія і Швеція вже видали дозволи на будівництво "Північного потоку-2". Данія вирішила пов'язати дозвіл на будівництво газопроводу з гарантіями Росії на продовження транзиту газу в Європу через Україну.

18 червня президент Петро Порошенко заявив, що Україна створює групу в ЄС, щоб зупинити "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram