ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада затвердила план забудови північної Троєщини

Кількість населення в районі збільшиться з 93 тис. до 112 тис. осіб.

Київська міська рада на засіданні у вівторок, 26 червня, затвердила детальний план території (ДПТ) в межах вулиць Оноре де Бальзака, Милославської, Миколи Закревського, Олександра Сабурова в Деснянському районі (Троєщина).

Рішення підтримали 64 депутати Київради.

Документ передбачає, що територія житлової забудови, яка зараз займає 197,4 га, упродовж п'яти років може збільшитися до 202 га. Через 20 років площа житлової забудови повинна становити 226 га, площа забудови іншого призначення (виробничі, складські, ділові і т.д.) - зменшиться з 73,5 га до 41,6 га.

Кількість населення в районі за п'ять років збільшиться з 93 тис. до 96 тис. осіб, а через 20 років - до 112 тис. осіб. Щільність населення за 5 років зросте з 227 осіб/га до 235 осіб/га, а за 20 років - до 275 осіб/га.

"У разі прийняття цього детального плану Троєщина отримає три нові дитячі садки, школу на 1980 місць, нову поліклініку на 2500 відвідувачів, лікарню на 500 ліжок, пологовий будинок, льодовий стадіон, 2 парки біля озера і на території інвестора, паркінги. Відбудеться розширення [до 15 метрів] вулиці Закревського. Врахували і проблеми "Перлини Троєщини". Можна буде побудувати житло для ошуканих інвесторів "Еліта центру". Все це враховано в проекті ДПТ", - заявив з цього приводу мер Києва Віталій Кличко.

Інвестором розробки ДПТ виступила компанія "Квадрат-Україна". Донедавна активи ПрАТ "Квадрат-Україна" належали девелоперській компанії XXI Century Investments Public Limited. Але наприкінці 2017 року XXI Century Investments Public Limited продала 100% акцій ПрАТ "Квадрат-Україна" кіпрській Retail systems Limited, яка, своєю чергою, належить іншій кіпрській компанії - S.I. Cylaw Services Limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram