ГоловнаЕкономікаФінанси

Білоруський Паритетбанк повторно подав документи на придбання українського Сбербанку

"Ми мали достатньо часу, щоб уважно вивчити вимоги регулятора України".

Білоруський Паритетбанк повторно подав документи на придбання українського Сбербанку
Фото: Сергей Нужненко

Білоруське ВАТ "Паритетбанк" повторно подало в Національний банк України документи на придбання українського Сбербанку.

Про це повідомляють на сайті білоруського банку.

"Ми мали достатньо часу, щоб уважно вивчити вимоги регулятора України і належно підготуватися до участі в угоді. Рішення про другий тур переговорів було прийнято наглядовою радою банку і є логічним продовженням інвестиційної стратегії розвитку ВАТ "Паритетбанк", - заявив голова правління Паритетбанку Сергій Бєлов.

"Високий потенціал активів АТ "Сбербанк" очевидний, тому наша участь у торгах не вимагає додаткових коментарів. У разі прийняття позитивного рішення Національним банком України ми готові до інтенсивного розвитку на внутрішньому і зовнішніх ринках", - заявив він.

Нагадаємо, ПАТ "Сбербанк" - найбільший з банків з російським капіталом в Україні. Його активи становлять близько 40 млрд гривень.

Сбербанк Росії хоче продати його через введені РНБО санкції, але вже три спроби росіян позбутися української "дочки" завершилися невдачею.

Навесні 2017 року Сбербанк України збиралися купувати Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва (компанії "Русснефть", "Нефтиса", Бинбанк), а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka. Угода не була схвалена Нацбанком.

Восени 2017 року з'явилися чутки, що Валерій Хорошковський придбає Сбербанк. Бізнесмен, який нині є резидентом Монако, досяг принципової домовленості з материнською структурою Сбербанку, але був змушений наприкінці січня 2018 року вийти з переговорів, після того як його юристи дали свій висновок про можливі ризики, пов'язані з порушенням санкцій законодавства ЄС у разі прямого або опосередкованого придбання українського Сбербанку.

У березні 2018 року Національний банк України відмовив Паритетбанку в придбанні ПАТ "Сбербанк" у зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram