ГоловнаЕкономікаДержава

АРМА передало до держбюджету 3,5 млн гривень

Ще 6 млн нараховано за депозити на окремих рахунках.

АРМА передало до держбюджету 3,5 млн гривень
Фото: ymo.su

За перші п'ять місяців 2018 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) забезпечило надходжень до Державного бюджету України на суму майже 3,5 млн гривень. Про це повідомила прес-служба відомства.

У результаті управління заарештованими активами, до держбюджету надійшло 3 441 921 грн. За цей же період нараховано відсотків на суму 6 101 764 грн на грошові кошти, передані АРМА в управління та розміщені на його депозитних рахунках у державному банку.

АРМА реалізувало активів на суму 500 тис грн. Згідно із законом, кошти від реалізації активів спрямовані на спеціальний депозитний рахунок.

Читайте також: Як держава втратила 26 мільйонів через суд

За даними прес-служби, на підставі рішення суду, АРМА здійснює управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, з метою збереження або збільшення їх економічної вартості шляхом:

  • передавання активів в управління на підставі договору управління;
  • розпорядження - реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках у державних банках до закінчення кримінального провадження.

Нагадаємо, співробітникам АРМА, незважаючи на опір невідомих осіб, вдалося зайти в київську квартиру колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram