ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ домовилося про партнерство в розробці гіперлупа з американською Нyperloop Transportation Technologies

Омелян вважає, що проект повинен бути комерційно успішним.

МІУ домовилося про партнерство в розробці гіперлупа з американською Нyperloop Transportation Technologies
Фото: mtu.gov.ua

Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з американською компанією Нyperloop Transportation Technologies.

Як повідомляють на сайті МІУ, підписи під документом у Києві поставили міністр Володимир Омелян і CEO американської компанії Дірк Алборн.

"Ми чітко домовилися об'єднати зусилля. По-перше, ми будемо спільно розробляти технологію [гіперлупа], по-друге, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту. Він повинен бути комерційно успішним, це не повинна бути чергова ідея, яку дотують уряди. Це повинна бути абсолютно прозора бізнес-модель, яка генерує прибуток", - заявив Омелян.

Міністр вважає, що гіперлуп - "транспорт нового покоління, який дасть світу нечувану швидкість, нечувані можливості, нечувані технології".

Нyperloop Transportation Technologies є однією з перших компаній, яка проявила інтерес до гіперлупа як нового транспорту. У неї вже є договори на проектування та будівництво ліній з такими країнами, як Франція, Словаччина, Австрія, Угорщина, ОАЕ, повідомляють на сайті українського міністерства.

Нyperloop Transportation Technologies не пов'язана з Ілоном Маском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram