ГоловнаЕкономікаФінанси

Маркарова: перепідпорядкування Фіскальної служби Кабміну не відбулося

"ДФС перебуває в підпорядкуванні Мінфіну, і там вона буде".

Маркарова: перепідпорядкування Фіскальної служби Кабміну не відбулося
Фото: mignews.com.ua

Виконувачка обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова заявила, що перепідпорядкування Державної фіскальної служби Кабінету Міністрів не відбулося. Відомство далі залишається в Мінфіну.

"На сьогодні ДФС перебуває в підпорядкуванні Мінфіну, і там вона буде. Це я точно можу сказати. Перепідпорядкування, це не відбулося. Якщо такі були дискусії, мені про них невідомо. ДФС підпорядковується Мінфіну, інакше бути не може", - сказала Маркарова в інтерв'ю ТСН.

В.о. міністра фінансів пояснила, що таке підпорядкування цілком обґрунтоване: обидва відомства повинні працювати в парі, оскільки Мінфін формує фіскальну політику, а ДФС адмініструє податки. "Тільки разом ми можемо працювати над багатьма питаннями, які стоять зараз з погляду адміністрування податків", - резюмувала Маркарова.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 23 травня на засіданні, під час якого посварилися прем'єр Володимир Гройсман і міністр фінансів Олександр Данилюк, ухвалив кілька одіозних рішень, які серйозно похитнули позиції міністерства.

По-перше, уряд проголосував за внесення змін у регламент Кабінету Міністрів, згідно з яким Мінфін виключили з переліку відомств, чиє погодження обов'язкове для документів, які подають на розгляд уряду. А по-друге, Кабмін проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби безпосередньо Кабміну в обхід Мінфіну.

Однак уже 7 червня Верховна Рада звільнила Данилюка, а разом з ним з міністерства пішла і його команда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram