ГоловнаЕкономікаФінанси

Директора казначейства Ощадбанку відправили під суд у справі на 17 млн грн

За день до виплати доходу за облігаціями Мінфіну ОВДП продали Банку 3/4.

Директора казначейства Ощадбанку відправили під суд у справі на 17 млн грн
Фото: Сергей Нужненко

Київська місцева прокуратура №6 відправила в суд обвинувальний акт стосовно директора казначейства Ощадбанку за фактом зловживання службовим становищем, що заподіяло шкоди на понад 16,7 млн гривень.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з березня по квітень 2012 року AT "Ощадбанк" придбав у Міністерства фінансів облігації внутрішньої державної позики в кількості 900 000 штук на загальну суму понад 913 млн гривень. Однак з'ясувалося, що за день до сплати купонного доходу за зазначеними ОВДП директор [казначейства] Ощадбанку, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив продаж 250 тис. облігацій на користь приватного банку "Банк 3/4" і офшорної компанії Gasterral Trade limited (Кіпр). У результаті державне акціонерне товариство недоотримало більш ніж 16,7 млн гривень прибутку від операцій з ОВДП", - сказано в повідомленні прокуратурі Києва.

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 КК України проти директора казначейства Ощадбанку 7 червня спрямували в Печерський районний суд Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, про викриття співробітника Ощадбанку в заподіянні збитку на суму 16,7 млн гривень повідомила в березні СБУ. Ощадбанк після цього відсторонив підозрюваного співробітника від виконання службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram