ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман назвав перегином розмір премій у "Нафтогазі"

"Хоча варто визнати, що "Нафтогаз" і його менеджмент здобули серйозну перемогу".

Гройсман назвав перегином розмір премій у "Нафтогазі"
Фото: argumentua.com

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що "Нафтогаз України" вирішив виплатити занадто великі премії своєму менеджменту за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з "Газпромом" за транзитним контрактом.

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради України.

"Це компетенція незалежної [наглядової] ради. Я був і залишаюся стурбованим таким рішенням. Тому я надіслав офіційний лист у незалежну наглядову раду з тим, щоб вони переглянули своє рішення і поінформували Кабінет Міністрів України. Я очікую відповіді на це питання", - сказав він

Гройсман пояснив, що політика "високих винагород" зараз не на часі.

"Хоча варто визнати, що "Нафтогаз України" і його менеджмент здобули серйозну перемогу в інтересах України в розмірі [більш ніж] 4,5 млрд доларів США. Саме за це визначила таку винагороду наглядова рада. Хоча я підкреслюю, що це перегин", - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, загальний обсяг премій менеджменту "Нафтогазу" затверджений на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), що становитиме 46,3 млн дол. США.

У переліку співробітників компанії, які отримають премію, - 41 особа, які прямо або опосередковано внесли значний вклад у досягнення цього результату.

У травні 2018 року мали виплатити першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Решту премії виплачуватимуть упродовж трьох років за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram